ratched sezona 1 netflix datum izdaje tisto, kar vemo do zdaj

Ratched - Slika: Netflix

Netflix oživlja klasični lik, Ryan Murphy pa se bo znova združil s Sarah Paulson Ameriška grozljivka . Tukaj je vse, kar vemo o prvi sezoni Ratched to bo na Netflixu po vsem svetu predvideno septembra 2020.



Serija prihaja na Netflix z udeležbo Ryana Murphyja, ki ima z Netflixom splošno pogodbo. Plodni proizvajalec stoji za nekaterimi največje uspešnice na Netflixu .

Pobral ga je Netflix nazaj septembra 2017 po močni vojni za naslove med Hulu in Appleom naj bi si oddaja tudi želela, čeprav tehnično ni del Murphyjeve ekspanzivne ponudbe.


Kdaj bo Ratched biti na Netflixu?

Ryan Murphy v Intervju tisto sezono eno od Ratched bo na Netflixu izšel septembra 2020, kar je potrdilo uradno predstavitev podjetja Netflix. Prva sezona naj bi bila na Netflixu premierno prikazana 18. septembra 2020.

Koliko časa bo Ratched biti na Netflixu?

Kot se bodo mnogi naročniki že dobro zavedali, Netflix Originals prihajajo v različnih časih po vsem svetu. Vse nove izdaje narekuje Pacific Standard Time. To pomeni, da če živite na zahodni obali Amerike, boste prejeli Ratched nocoj ob polnoči bodo, kot naročniki na Novi Zelandiji, čakali do večera, da bodo predvajali serijo.

Časovni pas Čas, ki je na voljo za pretakanje
Pacifiški standardni čas 00:00 (GMT-8)
Gorski standardni čas 01:00 (GMT-7)
Centralni standardni čas 02:00 (GMT-6)
Vzhodni standardni čas 03:00 (GMT-5)
Britanski poletni čas 08:00 (GMT)
Srednjeevropski čas 09:00 (GMT + 1)
Vzhodnoevropski čas 10:00 (GMT + 2)
Indijski standardni čas 12.30 (GMT + 4:30)
Japonski standardni čas 16:00 (GMT + 8)
Avstralski vzhodni čas 18:00 (GMT + 10)
Novozelandski dnevni svetlobni čas 19:00 (GMT + 11)

Kaj je Ratched na Netflixu o?

Serija se osredotoča predvsem na lik medicinske sestre Ratchet. Je lik iz klasičnega romana iz leta 1962 z imenom Let nad kukavičjim gnezdom in film, ki je sledil trinajst let kasneje leta 1975. S tem se je lik pojavil tudi v ABC-ju Nekoč .

Eden je letel čez kukavičje gnezdo

Serija naj bi bila nekakšna izvorna zgodba, ki nas popelje nazaj, preden se je medicinska sestra Ratched razvila v pošast z izkoriščanjem ljudi v sistemu duševnega zdravja.

Na žalost film v času ponovne objave ni na voljo na Netflixu nikjer po svetu.


Za katerim produkcijskim podjetjem stoji Ratched ?

Za serijo stoji Fox 21 Television Studios, kar bo morda presenečenje, saj je zdaj v lasti Disneyja. Vendar je proizvodno podjetje ustanovljeno kot trgovec z orožjem za široko paleto omrežij. Samo za Netflix deluje naprej Ratched in Politik .

Studio trenutno razvija tudi projekte za več drugih ponudnikov pretakanja. Proizvaja Hitman za Hulu , Nevelot za Apple TV +, Zgodbe iz zanke za Amazon Prime pa tudi naslove za Quibi, Showtime in USA Network.

Evan Romansky je glavni pisec oddaje, a kot smo že omenili, sta vpletena tudi Ryan Murphy in Ian Brennan. Med režiserji serije so Nelson Cragg, Jennifer Lynch in Ryan Murphy.


Kdo igra Ratched na Netflixu?

ratched sezona 1 netflix prvi pogled slike 1

Ratched - Slika: Netflix

Sarah Paulson bo vodila oddajo z igranjem medicinske sestre Mildred Ratched. Sarah je znana predvsem po drugih vlogah v Murphyjevih naslovih, kot je nedavna vloga v filmu Ameriška grozljivka sezona osem. Omeniti velja tudi, da se je leta 2018 pojavila v divje uspešnem filmu Netflix, Ptičja škatla.

Med drugimi člani igralske zasedbe so še Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Judy Davis in Harriet Harris.

Maja 2020 smo izvedeli, da je bila Sophie Okonedo igrana v prvi sezoni. Okonedo je prej igral v Po Zemlji .

Oglas

V začetku junija smo izvedeli 13 razlogov, zakaj v prihajajoči seriji bi nastopil tudi zvezdnik Brandon Flynn.


Kje je Ratched prva sezona v proizvodnji?

Serija bi se morala s snemanjem bližati koncu. Snemanje naj bi se v seriji začelo konec januarja / v začetku februarja 2019. Prvi pogled na Saro Paulson v njenem celotnem liku smo dobili kmalu po začetku snemanja serije.

Snemanje naj bi potekalo v Kaliforniji. Natančneje, izgleda, da je serija delno posneta v Cannery Row, Monterey.

Nadaljnje snemanje je potekalo junija 2019 v Point Mogu, ki je prav tako v Kaliforniji. Zdi se, da je postavitev tukaj poustvariti bolnišnico na plaži iz druge svetovne vojne. Nadaljnje snemanje je potekalo tudi v Lucia Lodge v Big Suru.

Od julija 2019 se zdi, da se je snemanje končalo z nekaj zadnjimi ponovnimi snemanji. Zahvaljujoč Instagram objava od nekoga, ki dela na projektu, je videti, kot da bi se snemanje končalo 5. julija 2019.

29. julija 2020 je bil pokrov uradno dvignjen z množico novih promocijskih slik, ki jih je razkril VanityFair.

Murphy je v razkritju razkril, kaj lahko pričakujemo od serije in lik, ki ga igra Sarah Paulson:

Zdi se mi, da je medicinska sestra Ratched nekakšna okrajšava za barbarstvo. Postala je skoraj kot krilatica za kakršno koli institucionalno zlorabo moči. Zanimivo je bilo poskušati ustvariti čustven značaj iz ugleda, ki je zelo hladen ... poskušati ugotoviti vse podrobnosti o njenem otroštvu, odnosih in spolnosti. Ker ljudje, ko pomislijo na Ratched, mislijo nanjo kot na izklop, kruto in brez skrbi.

Tu so prve slike za prvo sezono. Če ste seznanjeni Hollywood (še en nedavni Murphyjev projekt), potem boste prepoznali zelo podobno estetiko.






Ratched Imena epizod in število epizod

Prva sezona Ratched bo imel skupaj osem epizod, poznamo pa tudi imena vseh epizod.

Številka epizode Ime epizode
Epizoda 1 Pilot
2. epizoda Ledeni vrh
Epizoda 3 Ples
Epizoda 4 Angel usmiljenja
Epizoda 5 Angel usmiljenja, II. Del
6. epizoda Mildred in Edmund
Epizoda 7 Seznam Bucklet
Epizoda 8 Nisem imel strun

Ali bo druga sezona Ratched ?

Ja, Ratched dobiva drugo sezono na Netflixu.

Ko je bila serija prvič objavljeno prišel je z naročilom druge sezone. Serija je bila na dražbah v več omrežjih z močno vojno med Hulujem, Appleom in morebitnim zmagovalcem Netflixom.

Murphy je zapisal, da bi lahko šov imel do štiri sezone. Načrti za predstavo bi bili, da bi se medicinska sestra Ratched vsako sezono soočila z drugačnim moškim nasprotnikom; z mešanjem četrte in zadnje sezone Let nad kukavičjim gnezdom v pripoved.

Se že veselite gledanja Ratched prva sezona na Netflixu? Sporočite nam v komentarjih.